Author: E4E@MK

Огласи

ОГЛАС за вработување на технички советник за стручно образование и обука

Проектот Образование за вработување во Северна Македонија (E4E@мк) има потреба од вработување на технички советник од областа на средно стручно образование и обука. Заинтересираните кандидати

More »
Е4Е Блог

САМО ШТО ЗАПОЧНАВМЕ: ДА СЕ РАЗБЕРЕ ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА „РЕГИОНАЛЕН“ ИНКЛУЗИВЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ

ОД: Зенебе Б. Урагучи, Леа Шлаку, Александра Јагиело, Александар Гогобериџе, Сабин Селими, Муамер Никшиќ – 14 септември 2020 г. Во партнерство со Шведската агенција за

More »
Најнови вести

Да повториме: Што е дуален систем за стручно образование и обука (СОО) – и зошто е толку многу значаен?

Од: Надире Селими, Сабин Селими, Зенебе Б. Урагучи – 02. ноември 2020 година Пред да навлеземе во деталите Замислете ја за момент приказната за студентката

More »
Најнови вести

Напредок во процесот за подобрување на финансирањето на стручното образование и обука

Се реализираше третата on-line средба на финансиската експертска група (ФЕГ) која работи на поддршка на Владата на Република Северна Македонија за воспоставување рамка за подобрување

More »
Најнови вести

Протокол за превентивни мерки при реализација на учење преку работа, феријална практика, практична обука и вежби на учениците кај работодавач

Непобитен е фактот дека стручните вештини се совладуваат исклучиво преку мануелен процес, процес на вежби, односно работен процес во реална работна средина каде теоријата ја

More »
Е4Е Блог

Како можеме да ја искористиме моќта на заедниците од дијаспората за да им се помогне на лицата со попреченост?

ОД: МИТКО ПИШТОЛОВ И НАДИРЕ СЕЛИМИ, 17 АВГУСТ, 2020 ГОДИНА Организациите кои работат во името и за потребите на лицата со попреченост најчесто се осамени

More »
Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on vk
Share on twitter
Scroll Up